PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Webde çok daha rahat foto paylaşımı

hakanozhan
24 Nisan 2010, 13:18:29
Fotoğraf yükleme konusunda benim bir önerim olacak. Genel bir sorun. Fakat benim uyguladığım bir çözüm var. Fotoğraf paylaşım sitelerinin sorunları hiç bitmiyor gördüğüm kadarıyla. Dolayısıyla fotolar çok geç konmaya başlıyor.

1. Fotoğraf çekerken çok fazla çözünürlük Megapixel olması önemli değil. Sonuçta foruma koymak için en uygunu 640X480 piksel çözünürlük. Daha büyük seçtiğinizde fotoğrafı küçültüp koymanız gerekiyor. Dolayısıyla epey bir zaman alıyor.

2. Çeşitli foto paylaşım siteleri yerine FTP hesabı bulunan bir hosting paketi + domain almanız.

Hosting:
640X480 çözünürlüklü bir foto 40-45Kb arası yer harcıyor.
Örnek hostingler: http://www.alanadi.com.tr/windows_web_hosting.html (http://www.alanadi.com.tr/windows_web_hosting.html)
25MB yıllık ücreti 10TL 25*1024/45= 568 foto sığar.
100MB yıllık ücreti 20TL 100*1024/45kb=2275 fotoğraf sığar.

+ Domain
.tk yıllık 5tl veya .com yıllık 15tl

FTP hesabı oluşturup internetteki klasörlerinize sanki bilgisayarınızdaymış gibi ulaşıyorsunuz. Fotoğrafları tutup atın ister kopyala yapıştır yapın. Bilgisayarınızın bir yerine kopyalamaktan hiç bir farkı yok.

Yıl sonunda ister aynı boyutta devam ettirin ister bir üst saviyesini alın.
250MB yıllık 30TL - 5700 foto sığar.

Ayrıca bir web sayfanız olur :D

Ayrıca 100MB ve üzerindeki paketlerde "Limitsiz Mail Hesabı" ve "Limitsiz Subdomain" veriyor.

Ben ne yapıyorum?

Ben kardeşimin ozhanpc.com adresinde kendime bir alt ftp hesabı açtım. Ben onunkilere ulaşamıyorum. Fakat o benimkilere ulaşıyor. Benim şifrem ayrı. Yani birkaç kişi bir araya gelip de yapabilir.
Ayrıca normal kendi dosyalarımıda buralara koyuyorum. Bir kendimle ilgili olan bir klasörün içinde bir de foto diye klasör açtım. Sonra o klasörün içine örneğin 20100423 adında bir klasör açtım. Ve foruma koyacağım düzgün fotoları buraya attım. Böylece hepsi karmaşık bir yerde olacağına hepsini gruplandırdım. Ayrıca başka bir bilgisayardan kendi dosyalarıma erişmek istediğimde de direk giriyor istediğim dökümanı alıyorum.

Buraya koyduğunuz zaman pcnizden fotoları silmeyin ne olur ne olmaz. Ben hiç sorunla karşılaşmadım.

Türkiye lokasyon ve Türkçe kontrol paneli var ayrıca ama hiç kullanmaya gerek duymadım. Sadece ftp hesabını açtım. O kadar...
vs.vs.vs....

-----------------

Ücretsizde bir yöntem var. funpic.org ücretsiz 2.5 GB :!: veriyor. FTP si mevcut. Yalnız benim karşılaştığım sorun yılbaşında 1 ay civarında hiç açılmadı. Pek önermem... Bu yıla ait miydi yoksa her yılbaşında mı oluyor bir bilgim yok.
Yoksa 2.5GB yani 58254 foto. :D

----------------
Anlamadığınız yer veya yardımcı olabileceğim birşey varsa sorabilirsiniz. Ben yıllardır kullanıyorum bu formülü.... Ücretsiz funpic dışında herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

MaNiaC_oF_BiKe
24 Nisan 2010, 19:18:57
Bunlar çok güzel şeylerde. Foto konusunda picasaweb albümleri de çok güzel. Hem ücretsiz hem de sınırsız resim koyabiliyorsun.

hakanozhan
24 Nisan 2010, 19:45:20
Evet hemde yerini işaretleyip Google Maps ve Earthde başkaları tarafından da görünmesi sağlanıyordu galiba.

Benim hosting kullanmamın bir nedeni de google Earth dosyasını oraya atıyorm daha sonra Google Earthde Ağ bağlantısı ekleyerek direk çalışmalarıma ulaşabiliyorum ;) Ayrıca yaptığım değikliklerin diğer bilgisayarlarda da her GE açılışında otomatik güncellemesini sağlıyorum. Veya başka bir bilgisayarda GEyi kurup o linki yazıp direk yine erişiyorum. Veya flash bellekten kısayol ağ bağlantılı kmz dosyasını çalıştırıp yine ulaşabiliyorum.

Ayrıca bunlar dışında örneğin bir başka pcde internete girdiniz dosyalarınız var ama flash bellek yok. O zaman da yine buraya atıyorum. Sonra evden açıyorum. Bunu ücretsiz 2.5GB yer sağlayan funpic de yapıyorum.

Ayrıca yine birşey daha geldi. Birine bir dosya göndereceksiniz fakat maille gitmeyecek bir boyutta. O zaman da yine atıyorum hostinge linkini gönderiyorum. Tıklıyor ve indiriyor ;)

İllede kullanın demiyorum yanlış anlaşılmasın ;) Sadece bir tavsiye / öneri...

Halil Atalay
25 Nisan 2010, 21:53:01
bir ara iyice bakıyım bu konuya

hakanozhan
26 Nisan 2010, 00:41:52
Web siteniz varsa %100 tavsiye ederim. Bende kardeşimin şifresini alıp biraz kurcalayayım bari. Hem soru/sorun olduğunda hem ben hatırlarım hem de daha rahat yardımcı olurum :? Karıştırıp örnekleri buradan sunarım resimli anlatım olur.

MaNiaC_oF_BiKe
26 Nisan 2010, 09:04:31
Gerçekten çok makbule geçer. şimdi kodu koydumda. bi orta göbekte body ile alt kısımda body şifresi var.

oradaki uyarılara göre body uzantısının devamına ekleyin demiş. bende son kısımdaki body kısmına ekledim.

bakalım ne olacak.

benim web sitesi frontpage programı ile yaptım.

index sayfasına yerleştirdim kodları. bakalım ne olacak.

belki ilginizi çeker bakmak isterseniz web sitemin linki :

http://mustafaonderatik.100webspace.net/

hakanozhan
26 Nisan 2010, 09:43:46
Örneğin web sitene bu sayfadaki bu linki kullanarak kaç kişi girmiş? ne kadar durmuş vs diğer bilgileri bile görebilirsin. ;) Hatta şimdi tıkladım. Bu linke tıklayanlardan biri Bilecik sınırları içinde olacak o da benim trendeyim.

Bu arada ben şimdi farkettim konuları karıştırmışım. Tabi Mustafa Önder Atik de benim gibi karıştırmış. %100 önerdiğim konu google analytics'di. Ama bunu da kesinlikle öneririm. Şifre konusunda ise ftp hesabı üzerine bende hatırlamadığım sayıda farklı yerlerde hesabım var şu an kullandığım 1 funpic, diğeri ücretli... Kardeşimin analytic şifresini isteyecektim. Benim eskiden vadı. Lisedeki arkadaşlarıma ulaşmak içindi. Mezunlar gününden birkaç gün önceydi. Diğer seneye kadar facebookla dahi herkese eriştiğime rağmen tek kişinin gelmemesi üzerine süreyi uzattırmadım ve kapattırdım siteyi. Ama bakayım eski tarihlere ulaşabilirim aslında analytics silmediyse. Şimdi aklıma geldi.