PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlgi ve odaklanma ...

MaNiaC_oF_BiKe
19-04-2010, 00:23
Dede ve torunu Mehmet , İstiklal Caddesi' nde günlük yürüyüşlerine çıkmışlardı. O sıcak yaz gününde İstanbul' un en işlek kaldırımlarından birinde şehrin tüm gürültüsüne kapılmış yürürlerken , yaşlı dedesi Mehmet' e dönerek " Cırcır böceklerinin sesini duyuyor musun ? " diye sordu. Mehmet , " Hayır , duymuyorum . " diye cevap verdi ve Taksim Parkı' na doğru yürümeye başladılar. Parka geldiklerinde yaşlı adam , Mehmet' i , büyük gölgeli ağaçlardan birinin yanına yanaştırarak az önce kaldırımda sorduğu soruyu tekrarladı , " Cırcır böceklerinin sesini duyuyor musun ? " Mehmet , ses duyuyordu ve şaşkın bir ifadeyle dedesini yanıtladı , " Evet , duyuyorum. " Parktan çıkıp eve doğru yürümeye başladılar. Mehmet , dedesine " Cırcır böceklerinin seslerini nasıl duydun ? " diye sordu. Yaşlı adam aniden durdu , torununa döndü ve cebinden madeni bir para çıkardı , havaya fırlattı. Genç adam dikkatlice yaşlı adamın yaptıklarını izliyordu. Hızlı adımlarla yürüyen birçok insan ve kalabalığın içinde , yere düşen paranın sesi yankılandı. İnsanlar dönüp sesin geldiği yöne doğru baktılar. Yaşlı adam kendisine dikkatle bakan torununa döndü ve " Cırcır böceklerinin seslerini , onlara odaklanarak duydum. Neye odaklanırsan veya neyle daha çok ilgiliysen onu duyar ve görürsün. " dedi .