PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İhtiyar Adam ve Deniz ( Hazin Bir Öyküdür Bu ... )

MaNiaC_oF_BiKe
19-04-2010, 00:19
İhtiyar balıkçı , Karayip' de 85 gün olta salladıktan ve eve eli boş döndükten sonra , bir gün iyice açılıp " büyük balık " ı yakalar.

Lakin kıyıya dönerken , yedeğine aldığı , teknesinden yarım metre daha büyük olan bu kılıç balığı , yol boyu kan kokusuna gelen canavar köpek balıklarınca didik didik edilir.

Balıkçının bu korkunç mücadeleden elinde kala kala dev balığın iskeleti kalmıştır.

Kan revan içinde , uykusuz ve bitkin sahile yanaşırken " Beni adamakıllı yendiler ... Hem de ne yeniş . " diye geçirir içinden ...

" Yenilmedim aslında , belki biraz fazla açıldım , o kadar ... "

Hayat yolculuğumuz da öyle değil midir ?

Kimi için güzel bir kadındır " büyük balık " , kimi için zengin bir damat , iyi bir hayat , hayırlı bir evlat ya da müstakil bir ev , son model bir araba , sınırsız servet ...

Kimi , büyük balığı hiç görmeden ölür. Kimi , bir kez tuttu mu , bir daha açılmaz hiç ... Onunla gömülür. Kimi ise yaşam denilen şakaya gelmez deryanın dalgalarında yalpalana yalpalana arar büyük balığı bir ömür boyu ... Açıldıkça bulma şansıyla birlikte artar , yitirme ihtimali ... Zor bulanlar , çabuk yitirir bazen ...

Acımasızca yağmalanır ve sonuçta elde bir kılçıkla kalakalırlar.

Yenilgi değildir onlarınki aslında ...

Olsa olsa biraz fazla açılmışlardır.

Ama insanlık , kısmen de onların fazla açılması sayesinde ilerler ...