Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhabalar
zanaatkar
18-04-2010, 02:04
Tüm bisiklet severlere merhabalar,
Küçükken hep bisiklet hayalim olduydu, gerçekleştiğinde ise epeyce zaman geçmişti. Şimdi ise yıllardır Türkiye'nin güzelliklerini keşfetmek istiyorum ama şartlar elvermediği için şu ana dek gerçekleştirebilmiş değilim. Birkaç gündür Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu izlerken Türkiye güzelliklerinin farkına vardım ve bu isteğimi bisikletle gerçekleştirebileceğimi düşündüm. Sonra netten araştırayım dedim ve karşıma Baki Berk KAYALAR'ın sitesi çıktı. Gerçekten böyle turların bisikletle mümkün olabileceğini gösterdi. Sonra birçok kişinin bu tarz turlar yapabildiğinin farkına vardım. Bizim buraya (Söğüt) yabancı ülkelerden gelenlerle çoğu kez muhatap olmuşumdur ve dilim döndüğümce onlara eşlik etmişimdir. Artık sıranın bana geldiğini düşünüyorum ama bunun için öncelikle bir bisiklet almam gerekecek. :rolleyes:
Sizlerden öğrenmek istediğim yıllardır bisiklete binmeyen birisinin bu turları gerçekleştirebilmesi için neler yapması gerekir? Nereden başlamam gerekir? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Tüm bisiklet severlere merhabalar,
Küçükken hep bisiklet hayalim olduydu, gerçekleştiğinde ise epeyce zaman geçmişti. Şimdi ise yıllardır Türkiye'nin güzelliklerini keşfetmek istiyorum ama şartlar elvermediği için şu ana dek gerçekleştirebilmiş değilim. Birkaç gündür Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu izlerken Türkiye güzelliklerinin farkına vardım ve bu isteğimi bisikletle gerçekleştirebileceğimi düşündüm. Sonra netten araştırayım dedim ve karşıma Baki Berk KAYALAR'ın sitesi çıktı. Gerçekten böyle turların bisikletle mümkün olabileceğini gösterdi. Sonra birçok kişinin bu tarz turlar yapabildiğinin farkına vardım. Bizim buraya (Söğüt) yabancı ülkelerden gelenlerle çoğu kez muhatap olmuşumdur ve dilim döndüğümce onlara eşlik etmişimdir. Artık sıranın bana geldiğini düşünüyorum ama için öncelikle bir bisiklet almam gerekecek. :rolleyes:
Sizlerden öğrenmek istediğim yıllardır bisiklete binmeyen birisinin bu turları gerçekleştirebilmesi için neler yapması gerekir? Nereden başlamam gerekir? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Aramıza hoş geldiniz diyorum önce.Ben de Bilecik ne zaman harekete geçecek diye merakla bekliyordum.;)
Neden mi? Öncelikle her ilde mutlaka bisiklet sever bir çok kişi olmalı düşüncesi hem de Aile topraklarının orası olması...
Yani köklerimin orada olması nedeniyle hep Bilecik de dahil olsun isterdim.
Yıllarca bisiklete binmeseniz bile ilk bindiğinizde hiç de unutmadığınızı göreceksiniz.Yüzmeyi unutmamak gibi.Uygun bir bisiklet alarak başlayabilirsiniz.Onu da mutlaka bir bilene danışmalısınız.Bisiklet turlara uygun değilse yorar ve zevk almanızı engeller.Burada bu konuda yardımcı olacak ve teknik bilgi verecek çok arkadaşımız var.
Çevrenizde bisikleti seven insanlşarı bulup anlarla düzenli küçük turlarla başlayabilirsiniz.Zamanla bu uzun turlara dönüşecektir performansınız arttıkça.
Yavaş yavaş bir gün bir bakmışsınız 50-60 km. gidiyorsunuz ve yorulmuyorsunuz.Hiç bir şey imkansız değil.Aramızda belli bir yaştan sonra bu turlara başlamış ve oldukça performanslı arkagdaşlarımız var.
Sadece bisikleti seviyor ve çevrenize de sevdirmeyi istiyor olun.Zamanla her şey kendiliğinden gelişecektir. İzmit'ten sevgi ve selamlar..
zanaatkar
19-04-2010, 16:56
Aramıza hoş geldiniz diyorum önce.Ben de Bilecik ne zaman harekete geçecek diye merakla bekliyordum.;)
Neden mi? Öncelikle her ilde mutlaka bisiklet sever bir çok kişi olmalı düşüncesi hem de Aile topraklarının orası olması...
Yani köklerimin orada olması nedeniyle hep Bilecik de dahil olsun isterdim.
Yıllarca bisiklete binmeseniz bile ilk bindiğinizde hiç de unutmadığınızı göreceksiniz.Yüzmeyi unutmamak gibi.Uygun bir bisiklet alarak başlayabilirsiniz.Onu da mutlaka bir bilene danışmalısınız.Bisiklet turlara uygun değilse yorar ve zevk almanızı engeller.Burada bu konuda yardımcı olacak ve teknik bilgi verecek çok arkadaşımız var.
Çevrenizde bisikleti seven insanlşarı bulup anlarla düzenli küçük turlarla başlayabilirsiniz.Zamanla bu uzun turlara dönüşecektir performansınız arttıkça.
Yavaş yavaş bir gün bir bakmışsınız 50-60 km. gidiyorsunuz ve yorulmuyorsunuz.Hiç bir şey imkansız değil.Aramızda belli bir yaştan sonra bu turlara başlamış ve oldukça performanslı arkagdaşlarımız var.
Sadece bisikleti seviyor ve çevrenize de sevdirmeyi istiyor olun.Zamanla her şey kendiliğinden gelişecektir. İzmit'ten sevgi ve selamlar..
Hoşbulduk. Bende harekete geçirelim istedim. :) Daha ilk mesajımda hemşehrimin karşılaması çok güzel. ( Bu arada Cevizli Bilecik Lokumu'nu ilk kez duydum. :rolleyes: )
Bisiklet sürmeyi unutmadığım muhakkak, sadece kondisyon açısından böyle bir soru yöneltmiştim ve nasıl aşılacağını da az çok öğrenmiş oldum. Azdan çoğa doğru turlarla kendimizi geliştireceğiz ve kıvamına geldiğimizde ise uzun turlar bizi bekliyor olacak.
Aslında bu tur meselesinin başlangıcında şu haber ilgimi çekti, sonrasında Cumhurbaşkanlığı turu falan derken kendimi burada buldum. Haber şöyle idi:
Sezon açılıyor: Bisiklet turları başlasın!
Kolay ve zevkli bir yatırım! Turistik bölgelerde oluşturacağınız bisiklet parkıyla ilginç çevre gezileri düzenleyebilirsiniz. Önce kendinize bir sponsor bulmanız gerekiyor. Sıra dışı bisikletlerinize reklam koymanız işletme maliyetinizi aşağıya çekecek, hatta bir miktar reklam işinden para da kazanacaksınız.
Bunu Bilecik'te gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum. Güzel bir güzergah ayarlarsam eğer güzel turlar düzenleyebiliriz sanırım.
Geçen senelerde böyle bir tur gerçekleştirmek için yola çıkmıştık aslında motosikletlerle ama acemi işi olunca birçok aksilikle karşılaşmıştık. Bu macerayı köşe yazımdan okuyabilirsiniz. (www.bilecikaktuel.com/artikel.php?artikel_id=117)
Şimdilik benden bu kadar, bu arada çok sessiz burası...
Halil Atalay
19-04-2010, 17:39
merhaba hoşgeldiniz
öncelikle bir bisiklet almanız gerekli bunu için size önerim MTB almanız veya Tur bisikleti farklı farklı markalarda mevcut ama türkiyede bugüne kadar bisiklet yapan iki marka önerim olur bir Sedona Aslı bisiklet diğeri Kron Efor bisiklet
bisikleti altıkdan sonra işler basit öncelikle 10 - 20 km turlar sonra bu km artarak bir kaç ay sonra formunuzu yakalarsınız sonra tur hazırlıkları nereden başlayıp nereye gitmeyi planlıyorsanız ona göre rota ve rotanızda bulunan bisiklet sever kişilerle konuşma ve bilgi alma
dernek uzun tur yapacak arkadaşlara il ve ilçe temsilcilik vasıtası ile yardımcı olmaya çalışıyor
artık iş sizde bisiklet türkiye turuna varmısın???
Bilecik lokumunu yemek sitemden mi okudunuz? böyle bir lokum var.Bilecik bozüyük ailem hep yapardı.;)
Biz turlar yapıyoruz ama para kazanmak aömacı ile değil.Siz bu yolu seçerseniz bu konu farklı bir konu.
Biz şehir yaşamında bisikleti sevdirmek ve hayatın içine bisikleti sokarak şehrimizin havasını güzelleştirmek için mücedele veriyoruz.Tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi..Çağdaşlık göstergesi olarak gördüğümüz bisikletli yaşama geçiş....
Sosyal projelerin içinde yer alarak çok şey yapıyoruz.
Derneğimizin yaptıklarını incelerseniz çok önemli projelere imza atıyoruz.Eğlenceli turlar yanında çok önemli işler başarıyoruz.
Bisiklet turizmine katkımız ise Eurovelo avrupa bisiklet yol ağını Türkiye' ye getirmek.
Bunun gibi önemli şeyler yapıyoruz.
Dilerim siz de çevrenizi harekete geçirir ve bisiklet sevgisini aşılarsınız bölgenizde.
zanaatkar
20-04-2010, 00:54
merhaba hoşgeldiniz
öncelikle bir bisiklet almanız gerekli bunu için size önerim MTB almanız veya Tur bisikleti farklı farklı markalarda mevcut ama türkiyede bugüne kadar bisiklet yapan iki marka önerim olur bir Sedona Aslı bisiklet diğeri Kron Efor bisiklet
bisikleti altıkdan sonra işler basit öncelikle 10 - 20 km turlar sonra bu km artarak bir kaç ay sonra formunuzu yakalarsınız sonra tur hazırlıkları nereden başlayıp nereye gitmeyi planlıyorsanız ona göre rota ve rotanızda bulunan bisiklet sever kişilerle konuşma ve bilgi alma
dernek uzun tur yapacak arkadaşlara il ve ilçe temsilcilik vasıtası ile yardımcı olmaya çalışıyor
artık iş sizde bisiklet türkiye turuna varmısın???
Tavsiyeleriniz için teşekkürler ama şu bisikleti alabilirsin tarzında öneriniz olabilir mi? (Makul bir fiyat çerçevesinde...)
Bilecik lokumunu yemek sitemden mi okudunuz? böyle bir lokum var.Bilecik bozüyük ailem hep yapardı.;)
Biz turlar yapıyoruz ama para kazanmak aömacı ile değil.Siz bu yolu seçerseniz bu konu farklı bir konu.
Biz şehir yaşamında bisikleti sevdirmek ve hayatın içine bisikleti sokarak şehrimizin havasını güzelleştirmek için mücedele veriyoruz.Tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi..Çağdaşlık göstergesi olarak gördüğümüz bisikletli yaşama geçiş....
Sosyal projelerin içinde yer alarak çok şey yapıyoruz.
Derneğimizin yaptıklarını incelerseniz çok önemli projelere imza atıyoruz.Eğlenceli turlar yanında çok önemli işler başarıyoruz.
Bisiklet turizmine katkımız ise Eurovelo avrupa bisiklet yol ağını Türkiye' ye getirmek.
Bunun gibi önemli şeyler yapıyoruz.
Dilerim siz de çevrenizi harekete geçirir ve bisiklet sevgisini aşılarsınız bölgenizde.
Evet, sitenizden okudum ama gerçekten duymadım ama belkide farklı bir isimle biliyor olabilirim.
Ayrıca diye belirtmiştim o bölümü... Bisikleti sevdirmek adına yapılabilecek birşey bu, yoksa çok kazançlı bir iş değil. Ayrıca bu turları Bilecik içinde bir grup oluşturarakta yapabiliriz ama kullanıcı sayısı az, bisikleti olan çok kişi olacağını sanmıyorum. Bisiklet temin etmek kötü birşey olmasa gerek. :rolleyes:
Ama bu uzak tur meselesine mutlaka eğilim göstereceğim, Türkiye'yi gezmeyi istiyorum.
Halil Atalay
20-04-2010, 11:00
merhaba makul fiyar derken nekadar bütçeniz var 700-1000 arasında mı?
bu bütçe ile çok rahatlıkla MTB veya Tur bisikleti alabilirsiniz
Sedona 311
http://www.sedabisiklet.com/wp-content/uploads/2010/03/sedona-311-1.jpg
Kadro : 6061 Alu
Maşa : Suntour NRX
Furş : Neco CC142
Gidon : TranzX JD-TR15
Boğaz : TranzX JD-367R
Sele Borusu : Amoeba D330
Sele : Sportourer
Elcik : Velo G-298
Vites Kolu : Shimano Altus
Ön Vites : Shimano C – 51
Arka Vites : Shimano Acera
Aynakol : Shimano FCM-151-48
Pedal : Xerama SP-932
Ruble : Shimano Acera HG-40-8
Zincir : KMC Z-51
Fren Kolu : Shimano
Fren : Shimano Acera
Jant : Alex X2100
Ön Hazne : Shimano Acera RM-40
Arka Hazne : Shimano Acera RM-30
Jant Teli : Siyah
Lastik : CST
İç Lastik : CST
Fiyat : 500 USD
Sedona 301
http://www.sedabisiklet.com/wp-content/uploads/2010/03/sedona-301-1.jpg
Maşa : Sedona Alu
Gidon : TranzX
Boğaz : Amoeba
Sele Borusu : TranzX
Elcik : Velo
Vites Kolu : Shimano Nexus
Aynakol : Suntour
Pedal : Wellgo 935
Fren Kolu : Tektro
Fren : Shimano 422
Jant : Alex DC-19
Ön Hazne : Rulmanlı
Arka Hazne : Shimano Nexus lnter-7
Jant Teli : Inox
Fiyat : 610 USD
Eftalceki
20-04-2010, 14:00
Bianchi bayisinde geçen yıldan kalma ORİON dağ bisikleti var.
HERO'ya denk dediler.
Almak istiyorum.
Bu konuda önerileriniz nedir?
500-700 arası önereceğiniz başka model var mı?
zanaatkar
20-04-2010, 14:08
merhaba makul fiyar derken nekadar bütçeniz var 700-1000 arasında mı?
bu bütçe ile çok rahatlıkla MTB veya Tur bisikleti alabilirsiniz
500 TL'ye kadar makul diyebilirim şu an için. Hem asfalt hemde patika yollarda gidebilmek için MTB mi tavsiye edilir Tur bisikleti mi?
Bisiklet çeşitlerini halen ayırt edebilmiş değilim. :rolleyes:
Halil Atalay
20-04-2010, 14:57
yukarıda bulunanlar tur bisikleti resimleri
http://www.sedabisiklet.com/wp-content/uploads/2010/03/sedona-borla-1.jpg
Sedona Borla
Maşa : Suntour XCM
Gidon : Amoeba HBM-310-1
Boğaz : Amoeba STM-311
Sele Borusu : Amoeba SPD-330 31.6
Elcik : Velo G-298
Vites Kolu : Shimano STEF51
Ön Vites : Shimano 191
Arka Vites : Shimano Altus
Aynakol : Suntour XCT
Pedal : Vellgo LU-935
Ruble : Shimano TZ37 Mega
Fren Kolu : Shimano
Fren : Tektro
Jant : Alex DC-19
Ön Hazne : TW Alu
Arka Hazne : TW Alu
Fiyat : 400 USD
http://www.sedabisiklet.com/wp-content/uploads/2010/03/sedona-borla-6.jpg
çeşitli renk seçenekleri var borlanın benim tavsiyem kırmızı beyaz olan çok güzel
hakanozhan
20-04-2010, 17:38
http://www.dorukbisiklet.com/wp-content/uploads/2010/03/sedona-261-1.jpg (http://www.dorukbisiklet.com/wp-content/uploads/2010/03/sedona-261-1.jpg)
SEDONA 261
Maşa : Suntour SFM2025
Gidon : Aluminyum
Boğaz : Aluminyum
Sele Borusu : Aluminyum
Sele : AS2781
Vites Kolu : Shimano RS35-7
Ön Vites : Shimano TX50
Arka Vites : Shimano TX30
Aynakol : SuntourXCC T202
Pedal : Xerama sp338
Ruble : Shimano TZ07
Fren Kolu : Tektro
Fren : Tektro
Jant : Alu. Çift Kat
Ön Hazne :Rulmanlı
Arka Hazne : Rulmanlı
Fiyat : 300 USD
SEDONANIN EN DÜŞÜĞÜ BU OLSA GEREK :?:
Aliminyum olarak bir de SALCANO NG650 var ama nasıldır bilemem :confused:
NG 650 26
● 26” MTB
● Shimano STEF-40/TZ50 21 Vites
● 6061 Aluminyum Kadro
● Süspansiyonlu Maşa
● Ahead Boğaz
● SALCANO X-PRO1 9X4 Özel Örüm Çift Duvarlı Jant
● Aluminyum V Fren
● Ağırlık 14.9 KG
365 TL
Gerek bu gerek diğer ürünler hakkında Salcano nasıldır?
zanaatkar
20-04-2010, 23:27
yukarıda bulunanlar tur bisikleti resimleri
çeşitli renk seçenekleri var borlanın benim tavsiyem kırmızı beyaz olan çok güzel
Kırmızı beyaz olan gerçekten hoş görünüyor.
SEDONANIN EN DÜŞÜĞÜ BU OLSA GEREK :?:
Aliminyum olarak bir de SALCANO NG650 var ama nasıldır bilemem :confused:
Gerek bu gerek diğer ürünler hakkında Salcano nasıldır?
Bisiklet piyasasından bu denli karışık ve yüksek mevlalı olduğunu bilmiyordum. En ucuzlarından biride bu olmalı...
zanaatkar
21-04-2010, 01:31
Sedona tavsiye ederim.
Evet, çoğu kimse bu yönde tavsiyede bulunuyor.
selimkabaca
21-04-2010, 03:53
Gebze'den selamlar. Birkaç sene önce, çok yakın bir arkadaşım vasıtasıyla, taksim-levent-etiler hattından sahile inip, oradan kabataşa geri dönüp taksimde bitirdiğiniz tura katılarak dernekle tanışmıştım. Sonrasında bir de anadolu yakası diyabet haftası etkinliğinde yer alıp bisiklet almayı kafama koymuştum. Nihayet erteleye erteleye 3 hafta önce bisikletlerimize kavuştuk. Sıradaki ilk etkinlikte kız arkadaşımla beraber sizinleyiz...
Sevgiyle...
hakanozhan
21-04-2010, 09:50
En son katılalı bir kaç sene olduysa, ve üyelik tarihinizde yeni olduğu için haberiniz olmadığını tahmin ettiğimden Kocaeli'nde de turlar oluyor. Ama Gebze - Kocaeli ulaşımını bilemem. Bisikleti koyup gidebileceğiniz bir araç varmı? Kocaeli banliyösü henüz etüd/proje aşamasında.
Artık bir hafta İstanbul bir hafta Kocaeli turlarına katılırsınız :) 2011 de İst. banliyölerinin kapatılmasına kadar ;) Bu arada henüz tam kesin değil ama Sirkeci-Üsküdar arası tüneller bittiğinde, ki biri geçen gün bitti. 2011 başı diyorlar. ortasını da bulabilir. Kaç senedir erteleniyor. Belki de 2011 sonu Kartal Kaynarca metrosunun Kadıköy Kartal kısmının açılışını da bekleyebilirler :confused:
Karar sizin. Bir hafta İstanbul bir hafta Kocaeli.
Bisiklet konusuna gelince Sedonanın diğer modellerine bakayım 261 modeli fiyatı civarı başka hangi modelleri var? Akşam Eskişehir'e gidiyorum. Trende internetli koltuk ayırttım. bakarım artık. :D
Eftalceki
21-04-2010, 10:54
Bianchi bayisinde geçen yıldan kalma ORİON dağ bisikleti var.
HERO'ya denk dediler.
Almak istiyorum.
Bu konuda önerileriniz nedir?
500-700 arası önereceğiniz başka model var mı?
Bana da yardımcı olsanız?
Halil Atalay
21-04-2010, 11:16
Bana da yardımcı olsanız?
eftal bey kusura bakmayın ben bisiklet öneriyor zannetmişdim
bence o bisikleti anlana kadar hem derneğimizi sponsporu olan sedonanın borla modeli daha güzel ve donanım olarak daha üst sınıf bence siz murat beyle bir konuşun ve sedona ayarlasın size uygun fiyatda
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.