Orijinalini görmek için tıklayınız : Bisiklet konusunda yardım
hakanozhan
03-04-2010, 13:55
Araştırmalara başladım artık. Evden durak, duraktan işyeri toplam 2.5km yol. Zaten yolun tamamı 10-15km. Birde akşam yürüyeceğim Toplam 5 km yürüme yolu. Toplam yol max 15km olsun hadi. Gidiş dönüş 30km bisiklet ile beni yormaz heralde.
Güzergah Cevizliden sahil - Bostancı - Bostancı Köprüsü - Kozyatağı Carrefoursa arkası. MMFde eğim hesaplattım %6 lık bir kısım var. Yani pek yorulacağımı sanmıyorum.
Bu arada eski bisikletim 14-15 kg civarı. (Üzerindeki çamur ile birlikte toplam 15kg) Resmini de ekleyeceğim buraya.
Acaba yeni bir bisiklet almak mı? Yoksa bu bisikletin fren ve vites aksamını komple değiştirmek mi?
Bütçe konusunda: 300ytl de olabilir 600e de belki çıkabilirim. Aylık 50Tl akbil yılda 600 yapar kendini amorti eder. :D
MaNiaC_oF_BiKe
03-04-2010, 19:08
İstanbul u çok bilmem. Yalnız başıma da sokağa çıkıp gönül rahatlığıyla gezemem. Ama eğer fiyat limitim 600 liraya çıkabilirim diyorsanız sedona borla modelleri var. bi ara 350 dolar civarındaydı sanırım. Onları araştırabilirsiniz. Halil abi sizlere yardımcı olabilir. Ben fikrimi paylaştım. fikirler paylaşıldıkça çoğalacaktır. En kısa zamanda istediğiniz bisikleti alabilmeniz ve pedallayabilmeniz dileklerimle.
hakanozhan
03-04-2010, 20:28
Bekar biri olduğum için pek para sorunum yok şuan :) Beni ikna edici olursa neden olmasın 600e çıkabilirim. Fakat daha türe bile karar veremiyorum.
1: Eskiyi Yenileme: ilk önce vites ve fren sistemini değiştirmekle başlamayı düşünüyorum aslında. 14 kg çok bir ağır değil. Yani 600ü geçsem bile yine ağırlık o civarda olacak. Tabi kadroyuda iyi bir temizlik ve boya vs den geçirmeyi düşünüyorum.
2. Yeni bisiklet: konusunda genelde bahsettiğim gibi günde toplam 30km civarı şehirde süreceğim. MTB olmasına gerek var mı bilmiyorum. Haftasonu turlarda toprak yol da olabileceğinden ve şehirlerarası turlarada katılabileceğimden bu durumu da göz önünde bulundurmak istiyorum. Yani ya şehir/gezi , ya mtb.. Katlanırları bile düşündüm ama daha mı zordur +/- si nedir bilmiyorum.
Ya direk 2 yi seçeceğim yada ilk önce 1 daha sonra 2 :confused:
Kısmen veya tamamen yanlış düşünüyor olabilirim. Nede olsa ilk kez bir bisiklet alacağım. Birçok bisiklet seçimi konusunda döküman okudum. Ama yine de karar veremedim.
MaNiaC_oF_BiKe
03-04-2010, 23:27
şöyle yapabilirsiniz. bir bisiklet alın. 2 çeşit tekerleriniz olsun. diyelimki hafta sonu toz toprak köy yollarında hoplayıp zıplayabilmek için bir dağ bisikleti lastikleriniz olsun arkalı önlü. şehir içi kullanacağınız zaman ön tekeri biraz ince olan jant çeşitleri mevcut. böyle bi tavsiyede bulunacaktım ama kendim de bu şekilde bahsettiğim gibi bir bisikleti hiç kullanmadığım için bisiklet tecrübenizi de çok bilemediğim için gönül rahatlığıyla tavsiye ettiğimi söyleyemem. bende mtb ve yol bisikleti ikisini ayrı ayrı kullandım. ama mtb bisiklet üstünde ince tekerlekli bir mtb yi hiç kullanmadığım için çok bişey söyleyemeyeceğim.
hakanozhan
04-04-2010, 17:39
Evet o da olabilir. Önerilerin için teşekkür ederim.
Buraya yazmamın bir diğer sebebi aklıma geldikçe düşüncelerimi bir kayıt altına tutmak. Bugün br düşünce daha geldi:
Şimdi ben 600 tl verip bir bisiklet aldım. Oldu ki ailem Eskişehir'den dönme kararı aldı ve Uğurmumcuya yani Aydos dağının tepesine :o geri döndük. O zaman ne yapacağım :) Hani şimdi desem ki yenileyim. Fakat geri dönüşün tarihi belli değil. Belki 1 yıl belki 10, belki de hiç. Artık Kartalda bisikleti park edip U.mumcuya otobüsle çıkarım, ertesi gün yine otobüsle kartala inip sonra bisikletle devam :D Bu etkenin caydırıcı etkisi yok gibi birşey ama düşünmek gerekiyor. Eskişehire taşınalı bir yıl oluyor. Ama sonra haziranda İst.a geri döndüm. Aralıkta Eskişehir, şimdi tekrar İstanbul ...
MaNiaC_oF_BiKe
04-04-2010, 21:58
Hayırlısı olsun. Bence biraz paraya kıyın bir bisiklet alın ömür boyu kullanın :)
hakanozhan
04-04-2010, 22:30
Hayırlısı olsun. Bence biraz paraya kıyın bir bisiklet alın ömür boyu kullanın :)
1. Hayırlı olsun
2. Biraz paraya kıyın
3. Yeni bir bisiklet alın (eskilerle uğraşmayın helede benimki gibi 10+ senelikse :) )
4. Ömür boyu kullanın
Evet bisiklet seçme konusunun ana maddeleri bu olsa gerek. 4/4 katılıyorum. :)
hakanozhan
25-04-2010, 15:45
Ön vitesin hali : Pas içinde...
http://www.ozhanpc.com/Hakan/hakan/Foto/gt5000/PH_560.jpg
Arka vitesin hali: Yenilemiştim...
http://www.ozhanpc.com/Hakan/hakan/Foto/gt5000/PH_562.jpg
Frenleri drumu: artık iyice paslanmış...
http://www.ozhanpc.com/Hakan/hakan/Foto/gt5000/PH_571.jpg
Bisikletin genel görünümü ve arkada Alaska Kurdu :)
Arka tekerleği komple yenilemiştim hali. Lastikler hariç....
http://www.ozhanpc.com/Hakan/hakan/Foto/gt5000/PH_574.jpg
Klasik fren takımı: 14 TL
masif aluminyum Alman Altenburger marka fren takımı olup klasik tüm bisikletlerde kullanma imkanı mevcuttur. Fiat ön ve arka olarak takım verilmektedir.
Ön Vites: Shimano C050 12 TL
Fren Kolu : Deore: 19.9 TL
Vites Kolu: 6'lı sachs grip shift 12.5 TL
veya
Fren + Vites Shimano
ST-EF35 : 41 TL
ST-EF50 : 46 TL
İç Lastik 26" 12 TL X2
Dış Lastik 26" 12 TL X2
En acili : Ön vites ve fren takımı 14 + 12 = 26
2. aşama: fren-vites kolu + iç dış lastik = 46 + 48 = 94 TL
Toplam 120 TLle birlikte yeni almıştım.
Bu arada yeniledim dediklerim 1yılı çoktan geçti...
+ Tekerleklerin biri jantı, göbeği ve telleriyle yenilenmişti, diğerinide değiştirmek lazım yolda 8 çiziyor + 7tl ön göbek, 13tl orta göbek var...
Bu mevcut kullandığım bisiklet. Eskişehir'de... Eskişehir'e geldikçe kullanıyorum. 2 saatte 25km gittim arada bir zincir yerinden çıkıyor vites ayarları olmadığından paslı olduğundan...
Ama İstanbul'da da o kadar kullandım. Hiç yolda bırakmadı. Ağırlığı net 15kg üzerindeki aksesuarlar dahil korna sinyal lammbaları vs...
İkinci bir seçenek yeni bir bisiklet şu an sedona 261 var galiba.. 300$ yaklaşık 450tl yapar heralde... Onun ağırlığı ne kadar bilmiyorum
Özellikleri:
Kadro : 6061 Alu
Maşa : Suntour SFM2025
Furş : Neco CC142
Gidon : Aluminyum
Boğaz : Aluminyum
Sele Borusu : Aluminyum
Sele : AS2781
Vites Kolu : Shimano RS35-7
Ön Vites : Shimano TX50
Arka Vites : Shimano TX30
Aynakol : SuntourXCC T202
Pedal : Xerama sp338
Ruble : Shimano TZ07
Zincir : KMC Z-51
Fren Kolu : Tektro
Fren : Tektro
Jant : Alu. Çift Kat
Ön Hazne :Rulmanlı
Arka Hazne : Rulmanlı
Jant Teli : Siyah
Lastik : CST
İç Lastik : CST
Ağırlığı ne kadar bilmiyorum...
Gerçi şu aralar baya bir kafam karışık başka durumlardan da dolayı. İleriye dönük ev gibi yatırım planlarım var :? Biraz yenileme yapıp, yenisini erteleyebilirim...
Bir yandan da bir an önce İstanbul'da bir bisiklete ihtiyacım var. Şehirlerarası trenlere bisikleti alsalar.... Kafam çorba oldu...
Bu arada 100-150-200tl civarında bisiklet de arıyorum kuzenler için... Biri geçen sene almıştı. ama durduğu yere su gelmiş ve paslanmış, diğeri de benimkinden eski iyice berbat olmuş. Geçen sene idare ederdi ama şimdi tamamen hurdaya dönmüş. Bu hurdaya dönen bisikletler ne yapılmalı? Biri 5. sınıfa diğeri 7ye gidiyor...
MaNiaC_oF_BiKe
25-04-2010, 21:40
Bence en güzeli 2. el güzel bisikletler var internette. forumlarda. onları takip edin uyanık davranın derim. güzel bisikletler var. bizim bi aradaşta castello markasonon grili mavili aliminyum kadrolu güzel bir bisikleti var. 200 - 250 lira civarlarında olması lazım. öyle bişeylerde düşünebilirsiniz. bisikleti alırken şöyle elinizle bi kaldırın. çok ağır mı. bence önemli olan ağırlık. ondan sonraki önemli olan bisiklet sizi yolda bırakmasın , işinizi görsün derim. bafradan bir öğrenci arkadaşımıza babası 400 liraya ankara erdoğanlar bisikletten çok harika bir bisiklet almış. baya bi orta sınıf komponentler kullanılmış. inceledim bisikleti gayette hoş olmuş. size de öyle bişey tavsiye ederim.
Halil Atalay
25-04-2010, 22:44
hakan hiç uğraşma sedona borla bisiklet seni her zaman taşır ve bir ömür boyu sürer birlikdeliğiniz seni eski bisiklet adam olması çok zor ve meşakalı iş
sen hiç vakit kaybetmeden bu konada sana en iyi yardımı murat bey yapar aslı bisikletde iyi bir indirimle bir borla'lı yapar
MaNiaC_oF_BiKe
25-04-2010, 23:00
sedona borlayı ilk mesajımda bende tavsiye etmiştim ama endişeleri var
hakanozhan
26-04-2010, 01:13
hakan hiç uğraşma sedona borla bisiklet seni her zaman taşır ve bir ömür boyu sürer birlikdeliğiniz seni eski bisiklet adam olması çok zor ve meşakalı iş
sen hiç vakit kaybetmeden bu konada sana en iyi yardımı murat bey yapar aslı bisikletde iyi bir indirimle bir borla'lı yapar
sedona borlayı ilk mesajımda bende tavsiye etmiştim ama endişeleri var
Evet Murat Bey kendisi de söylemişti. Sağolsun, sizde sağolun. Buraya yazmamın sebebi önceki bir mesajımda yazdığım gibi kayıt altına almak. :rolleyes: Çorba gibi kafayı yarın öbürgün boşaltıp format attığımda unutmayayım diye :) Format atıyorum sonra boş oluyor. Kafamdan atıp unutmam gerekenleri unutuyorum. Format atmayı başardım geçen sene :o çok doluydum format attım ve sildim geçmişi :D . Ama sonraki olaylar ve İstanbul ve Eskişehir arası tamamen kalıcı olarak yer değiştirmeler ve en çok Eskişehirde olmayı ben isterken tek başıma geri dönüşüm... Bu sefer de çorba oldu. :confused:
Son birkez daha atacam, ama neyle dolduracaklarımı planlarımı vs yazacam çizecem, programlayacağım. Hep Entegre (PIC), Otomasyon (PLC, OP, Scada vs.) programlayacak değilim ya biraz da beynimi programlayayım :D ama ne zaman :confused:
Elektrik elektronik üzerine klasörleri dolduran projeler (buluşlarım ;) ), kolileri dolduran dökümanlar, kitaplar, devreler, malzemeler, + 10GB pcde döküman. beni bekliyor ama hepsi Eskişehir'de. Bilgisayar hariç İstanbul'a getirdim, ama henüz açmak nasip olmadı. Artık bu hafta açıp interneti bağlatıp ona da bir format atmak lazım :)
Sonuç olarak 3B yi aynı anda formatlayıp baştan kurmam gerekiyor.
Beyin, Bilgisayar, Bisiklet :D
Belirlediğim tarihler :)
Formattan sonra yazılacak programın hazırlanmaya başlanması: Yarın trende :)
Format ve yazılım tarihi: Kocaeli kamplı tur.
Bu arada bu mesajı belki 10 kez silip tekrar yazdım. Gereksiz yere kendimden bahsetmemeyi başardım galiba ve birçok mesajımda olduğu gibi silmiyorum :D Bazende ben silmiyorum hata çıkıyor göndermiyor, veya laptop touchpadinde ne oluyorsa 1 sayfa geri gidiyordu ve yazdıklarım gidiyordu :( Neyseki bugün hallettim. Ne olur ne olmaz diye yazarken sürekli ctrl+c ile yazdığımı kopya hafızasına alıyorum :D
hakanozhan
29-07-2010, 17:34
Sonuç olarak 3B yi aynı anda formatlayıp baştan kurmam gerekiyor.
Beyin, Bilgisayar, Bisiklet :D
Belirlediğim tarihler :)
Formattan sonra yazılacak programın hazırlanmaya başlanması: Yarın trende :)
Format ve yazılım tarihi: Kocaeli kamplı tur.
Aradan 3 ay geçti ama 3B hala aynı duruyor birine bile format atamadım :) Artık hiçbirşeyi düşünmüyorum. Saldım çayıra, Mevlam kayıra... Bir 3-4 ay sonra da heralde Eskişehir'e dönmüş olurum.... %99
Uzun süredir hiç tura katılmadım. Ya tur olmadı, yada ben...
Geçtiğimiz haftasonu Eskişehirden gelen kızkardeşimle büyükada'ya gitme kararı verdik. Her zamanki bisikletçiden 2 bisiklet kiraladık. Ve bir uzun tur yaptık. Çok kalabalıktı yaklaşık 1.5 saat sürdü.
İkimizde Borlady kullandık. Ben bu kadar fark olacağını tahmin edemiyordum. Yoksa yavaş gittiğimizden mi bilemiyorum. Kızkardeşim bisiklete senelerdir binmiyor. Eskişehirdeki benim bisiklete binmeye çalışmış 50-100m zor gidebilmiş. GE de ölçtüm 11-12km civarı yol gitmişiz. Üstelik GE %25lik bir eğimli yerin olduğunuda gösteriyor. Ben de baya şaşırdım. Kendi bisikletimle %15-20 düşündürürken hele ki detayda %33ü görünce şaşırmamak mümkün değil.
Tabi bende uzun tur rotaları haritalarıma hız vermeye başladım. Şimdilik Günübirlik ve haftasonuluk olarak planlıyorum. Eskişehir'e göçmeden önce gidebilirim inşaallah...
Bu haftasonu Eskşehirdeyim ama haftaya hayırlı bakalım
Bu arada carrefoursa broşüründe 25L Hiking sırt çantası vardı. 33.5tl den 10tl ye düşürmüşler. ayın 31i son gün. Ama bulamadım. 45L likler kalmış. Bilen gören var mı?
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.