PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk Adım Turları Projesi

zNcr
19-03-2010, 13:02
Bisikletliler Derneği Antakya Temsilciliği bünyesinde gerçekleşecek, Antakya Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü katkılarıyla yapılması planlanan İlk Adım Turları Projesinde bisikleti kullanmayı bilmeyen ve yoğun araç trafiğinden çekinen vatandaşlarımız için alıştırmalar yaptırılacak olup herkese bisikleti sevdireceğiz ve bisikletin bize getireceği olumlu yönlerini anlatacağız. Daha sonra ise yavaş yavaş vatandaşlarımızı uzun yolara alıştıracağız. Öncelikle 5 km.lik bir parkur ardından 10 km, 20 km, 30 km gibi parkur seviyesini artıracağız. Tüm bisikletseverleri aramıza bekleriz.

Bol pedallı günler dileriz.

Sehnaz
19-03-2010, 13:07
Harika bir girişim...Kutluyorum sizi..Coco Cola reklamlarına bayılmıştım ilk çıktığında.İlk kez bisikletin başrol olduğu bu reklamın bisiklete katkısı çok fazla oldu.Burada da, ''bilmiyorum kullanmak istiyorum'' diyenler öyle çok ki...Özendirici etkinliklerimiz sayesinde..
Diliyorum bu güzel girişiminizde başarılı olup pek çok kişiyi aramıza alırsınız..

zNcr
19-03-2010, 13:11
Teşekkür ederiz Şehnaz Hanım. Güzel dilekleriniz için biz de teşekkür ederiz.

bikerdem
02-04-2010, 22:19
İlk adım projenizi çok beğendim. Belli bir yaşın üstündekiler için bu projeye Kdz.Ereğlide de ihtiyacımız var. Bisiklet yaymak ve sevdirmek için bu çalışmaların yararlı olacağını düşünüyorum. Yolunuz açık olsun.

hakanozhan
02-04-2010, 23:02
Evet hakikaten yararlı birşey. Bisiklet yakıt, elektrik vs gibi hiçbirşey harcamasa da insan gücü harcıyor :) Bunu da verimli ve doğru kullanmak lazım. Bisikleti doğru sürmeyi öğrenmemiz lazım. Bunun ile ilgili bir video veya teknik yazı ben pek bulamadım. Teorik yazıdan ziyade anlatımlı resimli veya video şeklinde döküman hazırlanabilir. Özellikle benim gibi yeni başlayanlar için. her ne kadar 10+ sene önce bisiklet sürmeyi öğrensemde sadece dengeyi tutmak ve pedal çevirmekten ileri gitmedi bu bilgi.

En basitinden pedala parmak ucuyla mı, ortasıyla mı yoksa topuklamı basılmalı, daire şeklinde mi yoksa piston gibi sağ-sol mu basılmalı... Vites artırılırken ilk önce sağ tarafı en sona doğru arttırıp (örn:6) daha sonra sol taraf 2 ve 3 mü yapılmalı. Böyle olunca 18 vites oluyor 8 vites :D Ufak bir tümsekte yol bozukluğunda yapılan hafif fren sonrası vites yüksekte kaldığı için oluşacak aşırı zorlanmalar, düz yol, yokuş aşağı/yukarı giderken vitesin nasıl değiştirileceği, hangi kademelerden hengi kademelere geçileceği. vs. vs. vs. diye gider.
Geride kalmamak ve biraz hızlı gitmek için yapılan doğru bilinen daha birsürü yanlışlar... Ve sonucunda turlarda hem ilk yorulan hemde sürekli en arkada kalmalar. Şekil A: ben :(

İlk katılanlarda da bisiklet sürmek baya zormuş diyerek bisikletten soğumaya, bırakmaya, birdaha turlara katılmama vs. gibi aslında doğru olmayan kararlar almasına neden olabilir. Sadece yazıdan dahi oluşan bir döküman bu düşüncelere engel olabilir. Nette belki vardır, ben çok yer inceledim vs ama ya anlamadım ya unuttum ya uygulayamadım yada daha zor geldi....

Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum acaba :confused: :?:

zNcr
30-05-2010, 13:12
İlk adım projenizi çok beğendim. Belli bir yaşın üstündekiler için bu projeye Kdz.Ereğlide de ihtiyacımız var. Bisiklet yaymak ve sevdirmek için bu çalışmaların yararlı olacağını düşünüyorum. Yolunuz açık olsun.

Teşekkür ederiz. Bence bu projeye hemen başlayın. İnsanlar bisiklet ve bisikletlilere önyargı ile yaklaşıyor ve korkuyor. Bu önyargıyı yıkmak, bisikleti sevdirmek üzere bu projemiz için ilk adım atıldı. Artık Antakya'da da bisiklet yolları oluşuyor.. Bununla ilgili bir seminer de verilebilir.