PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bing Maps inceleme

hakanozhan
08-03-2010, 01:58
Evet. Bing Maps'i duydum. Ve birkaç saattir inceliyorum. Benim gibi GE/harita meraklılarının ilgisini çekecek yeni bir konu.

http://www.bing.com/maps/

Google Earth ve Google Maps'in birleştirilmiş hali diyebiliriz.
2D kısmı Google maps gibi çalışırken,
3D kısmı Google Earth gibi çalışıyor. (GE'de farenin tekerine basarak yaptığınız işlemleri CTRL tuşu ile birlikte fare tekerini hareket ettirerek yapabiliyorsunuz)

Artı özelliği:
Google Earthdan farklı görüntülere sahip. Karşılaştırdığınızda bazı bölgelerin daha yeni, bazılarının biraz daha eski olduğunu farkedeceksiniz. Örneğin Eskişehir GE'den çok daha yeni iken, İst. Kartal/U.Mumcu Mah.de daha eski. Ama birkaç ay. Galiba yeni olduğu için birkaç ay öncesinden tüm dünyanın yeni resmini çekmişler.

Eksi özelliği:
1. 3D özelliğini kullanabilmek için "Bing Maps 3D" diye bir program indirmekte. Fakat bu inen programı çalıştırdığınızda web sayfasını açıyor. 3D ye tıkladığınızda hemen geçmenize olanak sağlıyor.
2. GE'deki gibi bir klasör sistemi yok. Bir başka konu altında incelediğim GE'deki gibi yol vs de çizemiyorsunuz.
3. GE bir program olduğu için daha önceden gezindiğiniz yerleri internet olmadan da gezebiliyorsunuz. Ancak BM 3D web linkinden oluştuğu için mümkün değil.
4. Harita sistemi çok kötü. Cadde ve sokaklar sadece çizilmiş. İsimleri yok.

Bİrkaç saat içerisinde bulabildiklerim bunlar.

Peki bu kadar olumsuzluğun yanında ne amaçla kullanılır diye sorarsanız.
GE'de ki görüntülerin daha eski tarihe dayalı olduğunu bildiğiniz yerlere bir de buradan bakabilirsiniz. Yeni kurulduğu için görüntülerin hepsinin hemen hemen aynı zamanda çekilmiş olduğunu ve en fazla (tahmini) 6 ay öncesinin görüntülerinin olduğunu çıkarttım.

Tabi birde bu yeni görüntüyü "Printscreen" yöntemi ile resimleri kaydedip GE'de "Ekle->Görüntü Bindirme" komutuyla bu yeni görüntüleri GE de görüntüleyebiliriz :idea:

Bing Maps'i daha önce kullanan veya şimdi duyup ta girip inceleyenler olursa yorumlarınızı bekliyorum. Veya sizin bildiğiniz başka özellikleri, -/+ ları vs varsa yine yorumlarınızı bekliyorum.

Kolay Gelsin ;)

Bu arada Google Earth hakkındaki bilgileri ve çalışmalara buradan da devam ediyorum:
Bisikletliler Derneği > Diğer Konular > Bisikletliler Sohbet > Genel Tavsiyeler >
Google Earth hakkında herşey (http://www.bisikletliler.org/forum/showthread.php?t=991)

BakiBerkKAYALAR
08-03-2010, 21:28
Hakancım sana gerçekten teşekkür ederim.

Biraz inceleyip harika bir şey olduğunu gördüm. Harita konusu önemli değil. O işi Google Maps iyi bir biçimde yerine getiriyor.

Sevgiler.

bisikletcanavari
09-03-2010, 12:23
Bağlantıyı ara ara inceliyorum. Uydu fotoğrafları evet daha yeni gibi. Ama şuanlık sadece bakılma ihtimali yüksek yerlerin çözünürlüğü yüksek. Yerleşmenin uzak olduğu ormanların çözünürlüğü çok düşük. Zaten bu beta versiyonu...

Buna benzer bir paylaşım da ben yapayım :)

http://opencyclemap.org/

Sitenin adı güzel, içi biraz içler acısı :) Düşünce çok güzel. Oldukça şirin topoğrafik harita olanağı sunuyor. Şuanki çalışmamda kullanabilmeyi çok isterdim fakat hem sitenin çalışması çok hantal ve yavaş hem de çalışmasında çeşitli sorunlar var. (belki de kullandığım google chrome tarayıcısından kaynaklanıyor da olabilir) Sistem geliştirildiğinde ve mapmyfitnes'taki fonksiyonların benzerine sahip olabilirse oldukça işlevsel bir harita sunucusu olabilir.

hakanozhan
09-03-2010, 13:04
Yorumlarınız için ben teşekkür ederim.

http://opencyclemap.org/ 'u bende şimdi biraz inceledim. Google maps'ın Terrain inden çok daha detaylı. Çözünürlük konusunda evet sıkıntılı. Ben Eskişehire bakarken daha aynı sayfada bursayı görürken bir kademe yakınlaştığımda görüntüleyemedi. :) Sonra İstanbula baktım. bir kaç kademe daha yakınlaştı.

Sayfanın alt köşesinde http://www.openstreetmap.org/ diyelink gördüm. Ona baktım. cyclemapdaki haritadaki gibi sadece büyük ana caddeler dışı yollar yok. Ayrıca İstanbulun sınırını Pendikten çizmiş. Eskişehir'de ise sadece çevre yolları mevcut. :) Ayrıca demiryolu ve deniz ulaşımını da çizmişler. Banliyö duraklarını kırmızı nokta ile işaretlemişler. :confused:

Bu arada birşey soracağım. Mapmyfitnessden başka eğim grafiğini çizebileceğimiz bir yer var mı? Neden diye sorarsanız. Aslında MMFin çok yüzeysel çizdiğini farkettim. Yeni yol çiz dedikten sonra elevation u işaretledikten sonra yol çizmeye başlayın. Bildiğiniz bir yokuşu. İlk önce %15 lere dayanan bir grafik çiziyor. Daha sonra yol uzayınca arada bu kısım kayboluyor. ve % 5 lere falan düşüyor. Gerçi bir yol var. Yol eğimini excele attığımızda bize daha detaylı olarak bir liste şeklinde gösteriyor. Bunu excelden grafiğe çevirme yöntemiyle çıkartmak gerekecek. Henüz denemedim.

Dolayısıyla bir yol üzerinde arada bir tepeye çıkıp inme varsa arada kaynayabiliyor. Ki bu da istenmeyen bir durum. Daha sonra bu yolu ve eğimi gören birinin seçtiği yolda ilerlerken nerden çıktı bu tepe dememesi için bir çözüm yolu arıyorum.

BakiBerkKAYALAR
11-03-2010, 02:01
Bike Route Toaster diye bir site daha var, ama rota çizme konusunda en sağlıklı olan Map My Ride gibi görünüyor.

hakanozhan
11-03-2010, 12:45
www.bikeroutetoaster.com (http://www.bikeroutetoaster.com) Baya güzel aslında. Google Maps (Harita, Uydu, Karma, Arazi) + http://opencyclemap.org/ + http://www.openstreetmap.org/ + Mapmyfitness'in eğim grafiği çıkarmasını içeriyor. Yani neredeyse hepsinin toplamı.

Ayrıca yolları otomatik çiziyor. İlk önce baya hoşuma gitti. MMF de kendim çiziyordum dolayısıyla baya uğraştırıcı olduğu için ve en azından kaydetme imkanı olduğundan earthde çizip atıyordum. BRT da direk otomatik çizdiğini görüünce sevindim. MMF'e geçtim. Baktım orasıda otomatik çizmeye başlamış :rolleyes:

Dolayısıyla tek eksik eğim hesabı. Ama MMF ile excele atıp ordan kendim grafiği çizeceğim. Çünkü maalesef MMF yol uzadıkça referans aldığı iki nokta arası mesafede uzuyor. Dolayısıyla irili ufaklı birçok dik yokuşlar arada kaybolup gidiyor. %13 lük bir yokuş daha birkaç km de yok oluyor %5lere düşüyor. Yol uzadığında daha da düşüyor. Başlangıç ve bitiş noktasını atıyorum 100e bölüyorlar o noktalar arası yok oluyor. Halbuki Genel uzunluğa göre değilde ayarlanabilir olup örneğin her 100m lik noktalar arası grafik çıkarılsa biraz daha gerçeğe yakın olur. Senin GE ile ilgili başlıkta çizmiş olduğun grafik vardı. Onu nasıl çizdin?

Excelde MMFden aldığım bilgiyle sadece yükseklik grafiğini çizmekle kalmayıp eğim grafiğini de çizmek istiyorum.

Sebep: Eurovelo yolunda verilen bir yolun %5 eğimli olduğunu söyleyip, giderken %13lük yokuş gördüğünde arkamızdan sövmesin diye :D

Bilmeyenler için kullanılan kısaltmalar:
GE: Google Earth
MMF: MapMyFitness
BRT: Bike Route Toaster

hakanozhan
11-03-2010, 15:11
MMF ile Excelden Yükseklik ve Eğim Grafiğini Çıkarma (http://www.bisikletliler.org/forum/showthread.php?t=1034) diye yeni bir konu açtım. Oradan yapmış olduğum Excel çalışmasını görebilirsiniz.

bisikletcanavari
19-03-2010, 13:49
Senin GE ile ilgili başlıkta çizmiş olduğun grafik vardı. Onu nasıl çizdin?

Kusuruma bakma Hakan başlığı uzunca bir süre inceleyemedim. Sanırım bu soruyu bana sordun.

http://img.fotoambar.com/img/00007/9db3429f922c87e3d8c9307c3806dc32.png

Bu grafikten bahsediyorsan http://www.gpsvisualizer.com adlı siteye gps ile alımını yaptığın gpx dosyasını yükleyerek yapıyorsun. Kml v.b dosyaları da kabul ediyodu sanırım: Fakat GE'ye kendi çizdin dosyalarda işlem yapmıyor. Çalışma mantığı farklı sanırım. GE verileri üzerinden değilde gps verisinde bulunan yükseltilerden çıkarıyor sanırım grafiği. Grafik okumaktan anlayan için bence daha güzel ve daha açıklayıcı bir grafik. Ama genel kullanıcı için mapmyfitness grafiği daha güzel. Tek bakışta anlaşılıyor herşey.

http://www.bikeroutetoaster.com sitesini çok beğendim. Ah birde yüksek çözünürlükte foto almaya izin verse tadından yenmeyecek ! Sırf bu yüzden 1 rota için 1.5 saat imagecapture yapıp panaroma ile birleştiriyorum :eek: Not: 4 farklı şekilde. map,hybrid
,terrain,cycle... Bu arada bu siteden de yükseklik grafiği alabilmek mümkün. Ve MMF'ye göre daha fazla veri vermiş :p

Course Details

Track Points
830
Distance
29.14
kms
Estimated Time
1:15:19
Ascent
332
meters
Descent
331
meters
Start Elevation
24
meters
Finish Elevation
26
meters
Minimum Elevation
10
meters
Maximum Elevation
135
meters

Başlığı uygun bi zamanda daha ayrıntılı inceleyeceğim. İşime yarayan çok güzel bilgiler buldum. Çok sağolun.

Sehnaz
19-03-2010, 13:56
Hımm anladım ;) :rolleyes:

Şaka bir yana harikasınız gençler...Bayılıyorum bu yardımlaşma ve paylaşımlarınıza..Ben tamamen fransızım bu konuda.Ama Takdirle izliyorum sizi..

bisikletcanavari
20-03-2010, 20:45
http://www.gpsies.com/home.do#10_40.94671366508002_29.00390625_p

Bu siteyi de incelemenizi tavsiye ederim. Bir çok sitenin çeşitli harita versiyonlarını destekliyor. Yine gpd, kmz v.b yol kayıtlarınızı bu siteye yükleyerek harita üzerinde bakabiliyorsunuz. Ve Burada çizdiğiniz yolalrı yükleyebiliyorsunuz. Bir çok format destekliyor. hatta bilgisayarınızda bu tip formatları birbirine dönüştüren bir program yoksa bu site üzerinden formatları birbiri arasında dönüştürebiliyorsunuz v.s Şu an Beta sürümü. Umarım tam anlamıyla hizmete girdiğinde çok daha kapsamlı veriler verebilir.

Ben hala yüksek çözünürlükte harita kaydı verebilen bir site arıyorum ama yok işte yok :(

E ben napıyorum? Farklı formüller arıyorum.

Formül 1:

Sadece uygu görüntüsü için geçerli bu. Google Earth 4. küsür sürümlerinden birisinin prosu var elimde. E haliyle kırık... Biz buna öğrenci sürümü diyoruz :D Bu pro versiyonlu GE ile max 4800x2296 çözünürlüğünde fotoğraf kaydı alabiliyorum. Alaçatı merkez için uygun bir zoom aralığında bir biri üzerine kenarlardan bindirecek şekilde 16 adet görüntü kaydı alıyorum. Sonra bunları photoshop ile panaroma yaparak birleştiriyorum. Böylesine yüksek çözünürlükteki parçaları photoshop tek seferde birleştiremiyor malesef. Benim pc Amd 4 çekirdek 4 gb ram var ve diğer donanımlar da bunlara göre yerli yerinde. Pc birleştirmeye çalışırken bir yandan bi kaç işlem daha yapabiliyorum pc hiç donmadan Ama gel gelelim işlemin sonlarına doğru program kilitleniyor. Peki ben ne yapıyorum. 16 görüntü parçasını önce 4-5'erli gruplar halinde 3 postada birleştiriyorum. Bu 3 büyük parçayı ise önce 1 ve ikiyi sonra bu birleşim ile 3. parçayı birleştirerek 11968 x 5280 boyutlarında 34.3 mb büyüklüğünde kocamaan bir uydu görüntüsü elde ediyorum: Alaçatı'yı aşıyor bile ve google earth ile yakınlaştırabileceğiniz en iyi seviyede yakınlaştırma yapabilecek kadar iyi kalitede...

2. yöntem. Uydu fotosu haricinde şu cycle formatındaki topoğrafik harita olsun gri tonlamalı terrain denen harita olsun ve bir de map diye adlandırılan harita çeşidinde olsun www.bikeroutetoaster.com adresine önceden çizmiş olduğum rotaları teker teker yüklüyorum. Yine uygun bir zoom değeri ile yaklaşıp kendime, alımını yapacağım bölgenin herhangi bir köşesini referans seçerek alıma başlıyorum. Alıma başlıyorum ama nasıl? F11 tuşu ile tam ekran yapmak işleri kolaylaştırıyor. Bir de ekran yakalama programı yüklüyorum. Gadwin PrintScreen oldukça başarılı bu konuda... Referans noktasında önce printscreen tuşuna basarak görüntüyü donduruyorum. fare imleci ile bir dörk köşe çizerek (yani sadece haritanın bulunduğu kısım) kaydediyorum. (Otomatik olarak bir dosyaya kaydediyor. Angaryalarla uğraşmıyorum) Sağa-sola hareket etmeden 4 harita çeşidinde bunu tekrarlıyorum. Sonra yön tuşları ile sadece 2 kez sağa veya sola ya da aşağı-yukarı hareket ediyorum. İşlemler tekrar... Bu şekilde alanın tamamının alımını yaptıktan sonra yine 4 harita çeşidini 4 farklı klasörde toplayıp panaroma ile birleştiriyorum. Yine elime mega boyutlarda birer harita çıkıyor :)

4 farklı harita 4 farklı rota için (4x4=16 harita) tam 1 günüm gidiyor. Biraz angarya bir iş ama yok diye birşey yok yani :)

Bir program var aslında Glomaps. Basit ve sade bir program. Sanırım Türk yazılımı. İstediğiniz bir bölgenin haritasını, yine online haritalardan faydalanarak yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını almaya olanak tanıyor. max 5000x5000 çözünürlüğünde fotoğraf kaydı alabiliyor. (off Allahım off boşuna uğraşıyorum aslında :D) Ve işin en güzel yanı aldığı bu görüntü kayıtlarını geotiff formatında sunabiliyor. Geotiff'i tiff dosyasından ayıran fark görüntü dosyasını koordinatlı almasıdır. Yani bunu herhangi bir cad programında ya da koordinatlı çalışan herhangi bir programda raster oalrak açtığınızda direk olarak koordinatlarına yerleşiyor. büyük kolaylık ! Ha bir de daha da büyük alanları kayıt edebilmek için alanı otomatik oalrak paftalara ayırıyor ve işinizi büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Sanırım bu programın tam sürümü bende olsaydı şuan toplamda 3 gündür cebelleştiğim olayı max yarım günde bir yandan TV seyrederek halledebilirdim....

Şehnaz abla iyi dileklerin için teşekkür ederim. Paylaşmak güzel şey cidden...

bisikletcanavari
20-03-2010, 20:46
http://www.gpsies.com/home.do#10_40.94671366508002_29.00390625_p

Bu siteyi de incelemenizi tavsiye ederim. Bir çok sitenin çeşitli harita versiyonlarını destekliyor. Yine gpd, kmz v.b yol kayıtlarınızı bu siteye yükleyerek harita üzerinde bakabiliyorsunuz. Ve Burada çizdiğiniz yolalrı yükleyebiliyorsunuz. Bir çok format destekliyor. hatta bilgisayarınızda bu tip formatları birbirine dönüştüren bir program yoksa bu site üzerinden formatları birbiri arasında dönüştürebiliyorsunuz v.s Şu an Beta sürümü. Umarım tam anlamıyla hizmete girdiğinde çok daha kapsamlı veriler verebilir.

Ben hala yüksek çözünürlükte harita kaydı verebilen bir site arıyorum ama yok işte yok :(

E ben napıyorum? Farklı formüller arıyorum.

Formül 1:

Sadece uygu görüntüsü için geçerli bu. Google Earth 4. küsür sürümlerinden birisinin prosu var elimde. E haliyle kırık... Biz buna öğrenci sürümü diyoruz :D Bu pro versiyonlu GE ile max 4800x2296 çözünürlüğünde fotoğraf kaydı alabiliyorum. Alaçatı merkez için uygun bir zoom aralığında bir biri üzerine kenarlardan bindirecek şekilde 16 adet görüntü kaydı alıyorum. Sonra bunları photoshop ile panaroma yaparak birleştiriyorum. Böylesine yüksek çözünürlükteki parçaları photoshop tek seferde birleştiremiyor malesef. Benim pc Amd 4 çekirdek 4 gb ram var ve diğer donanımlar da bunlara göre yerli yerinde. Pc birleştirmeye çalışırken bir yandan bi kaç işlem daha yapabiliyorum pc hiç donmadan Ama gel gelelim işlemin sonlarına doğru program kilitleniyor. Peki ben ne yapıyorum. 16 görüntü parçasını önce 4-5'erli gruplar halinde 3 postada birleştiriyorum. Bu 3 büyük parçayı ise önce 1 ve ikiyi sonra bu birleşim ile 3. parçayı birleştirerek 11968 x 5280 boyutlarında 34.3 mb büyüklüğünde kocamaan bir uydu görüntüsü elde ediyorum: Alaçatı'yı aşıyor bile ve google earth ile yakınlaştırabileceğiniz en iyi seviyede yakınlaştırma yapabilecek kadar iyi kalitede...

2. yöntem. Uydu fotosu haricinde şu cycle formatındaki topoğrafik harita olsun gri tonlamalı terrain denen harita olsun ve bir de map diye adlandırılan harita çeşidinde olsun www.bikeroutetoaster.com adresine önceden çizmiş olduğum rotaları teker teker yüklüyorum. Yine uygun bir zoom değeri ile yaklaşıp kendime, alımını yapacağım bölgenin herhangi bir köşesini referans seçerek alıma başlıyorum. Alıma başlıyorum ama nasıl? F11 tuşu ile tam ekran yapmak işleri kolaylaştırıyor. Bir de ekran yakalama programı yüklüyorum. Gadwin PrintScreen oldukça başarılı bu konuda... Referans noktasında önce printscreen tuşuna basarak görüntüyü donduruyorum. fare imleci ile bir dörk köşe çizerek (yani sadece haritanın bulunduğu kısım) kaydediyorum. (Otomatik olarak bir dosyaya kaydediyor. Angaryalarla uğraşmıyorum) Sağa-sola hareket etmeden 4 harita çeşidinde bunu tekrarlıyorum. Sonra yön tuşları ile sadece 2 kez sağa veya sola ya da aşağı-yukarı hareket ediyorum. İşlemler tekrar... Bu şekilde alanın tamamının alımını yaptıktan sonra yine 4 harita çeşidini 4 farklı klasörde toplayıp panaroma ile birleştiriyorum. Yine elime mega boyutlarda birer harita çıkıyor :)

4 farklı harita 4 farklı rota için (4x4=16 harita) tam 1 günüm gidiyor. Biraz angarya bir iş ama yok diye birşey yok yani :)

Bir program var aslında Glomaps. Basit ve sade bir program. Sanırım Türk yazılımı. İstediğiniz bir bölgenin haritasını, yine online haritalardan faydalanarak yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını almaya olanak tanıyor. max 5000x5000 çözünürlüğünde fotoğraf kaydı alabiliyor. (off Allahım off boşuna uğraşıyorum aslında :D) Ve işin en güzel yanı aldığı bu görüntü kayıtlarını geotiff formatında sunabiliyor. Geotiff'i tiff dosyasından ayıran fark görüntü dosyasını koordinatlı almasıdır. Yani bunu herhangi bir cad programında ya da koordinatlı çalışan herhangi bir programda raster oalrak açtığınızda direk olarak koordinatlarına yerleşiyor. büyük kolaylık ! Ha bir de daha da büyük alanları kayıt edebilmek için alanı otomatik oalrak paftalara ayırıyor ve işinizi büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Sanırım bu programın tam sürümü bende olsaydı şuan toplamda 3 gündür cebelleştiğim olayı max yarım günde bir yandan TV seyrederek halledebilirdim....

Şehnaz abla iyi dileklerin için teşekkür ederim. Paylaşmak güzel şey cidden...

bisikletcanavari
20-03-2010, 22:54
http://www.bildirgec.org/yazi/google-maps-ile-devasa-haritalar

Haydaaa....

3 gün sonra şaka gibi geliyor ama :)

Hemen deniyorum :)

bisikletcanavari
20-03-2010, 23:31
Başarılı !

Fakat online harita sitesinin embed koldu desteği vermesi gerek... Şimdi geriye hem embed kod desteği veren, hem şekil şekil haritalar sunabilen, hem de çizdiğim yolları üzerine aktarabileceğim online bir harita siyesi bulmam gerek...

hakanozhan
21-03-2010, 01:07
Evet o grafikten bahsetmiştim. Ama eğim yok galiba yinede sağol. Bende deneyeceğim.

Ben GE proyu denedim özellikle sıfırdan kurduğum pcde, 1 haftalık deneme sürümü için şifre aldım denedim. Hiçbirşey farkedemedim. Var mı bizim için kayda değer bir farkı :)

Evet görüntü alma işlemi baya uğraştırıcı. Ben kurtköy bisiklet yollarını çiziyordum. Fakat earthde toprak yol olarak görülüyordu. Halbuki yol 3X2 yol + her iki yanında bisiklet yolu.

sehirrehberi.ibb.gov.tr den görüntü almaya çalıştım ama her bir iki kademe yakınlaşmada görüntü değişiyor. Print screenlerle bir sürü görüntüyü panint ile kaydettim. Yol düz değil ve baya uzun ve eğimli dolayıyla dikdörtgen şeklinde almak çok daha uğraştırıcı. Kare kare alarak o yolun tamamını gösterecek şekilde kaydettim. Birsürü resim dosyası. Yetmedi. Earthde bir klasörün içerisinde görüntü bindirme olarak hepsini ekledim. Fakat hepsini sıraya göre eklemek gerekiyordu. vs. Baya uğraştırmıştı. Belki onu da görmüşsündür. Ama en son yaptığımda onu kaldırdım. Çünkü earth o bölgeyi yenilemiş :D Bende kaldırdım haliyle :) Deneme olarak kaydettim duruyor.

Bu arada İstanbul'a tek başıma geri döndüm. En erken kışa kadar burdayım. Bilgisayarımı Eskişehirden getirip bilgisayarı kurup çalışmalara hız kazandırmayı düşünüyorum.

Bir de şey lazım. Mesela Earthde çizdiğimiz yolu görebiliyoruz. Birde maps de görünebilme var. Link verior bize o linke tıkladığımızda o yolu vs mapsde gösteriyor. Onu biliyormusun bilmiyorum :?:

Ayrıca örneğin sadece İstanbul'un haritasının üzerine ben istanbul bisiklet yolları, parkları vs earth dosyasını eklediğimde İstanbul'un normal caddelerinin yanında o yolu da görmek istiyorum. Bir yol var. Earthde ploygon ile zemini örn beyaz yapmak ama tüm istanbulun sınırlarını elle çizmek gerekiyor :?

bisikletcanavari
21-03-2010, 09:14
Bir de şey lazım. Mesela Earthde çizdiğimiz yolu görebiliyoruz. Birde maps de görünebilme var. Link verior bize o linke tıkladığımızda o yolu vs mapsde gösteriyor. Onu biliyormusun bilmiyorum :?:

Yok bunu bilmiyorum. Fakat googlemaps'i hesabından açtıktan sonra kendimizin yol çizebildiğini, çizilmiş yolların yüklenebildiğini gördüm. Ben de yolları teker teker yükleyip yukarıda ki linkteki yöntem ile büyük boyutlu haritalar elde ediyorum. İşimi çook kolaylaştırdı çook...

GE pronun bir kaç artı yönü var. 4.0'da olanları söyleyebilirm. 5.0'ın öğrenci versiyonunu bulamadım bi türlü :)

Google'da çizdiğin bir rotanın video kaydını almaya olanak tanıyor. Linkini verdiğim videonun ana görüntülerini oradan hazırladım mesela.

http://vimeo.com/5605550

Bir de yine yüksek çözünürlüklü fotoğraf kaydına olanak tanıyordu. Bunlar haricinde Pro'nun üstün bir yanına daha raslamadım.

hakanozhan
21-03-2010, 19:08
Normaldede yapabiliyorsun. Yolu seçtiğinde yerlerim'in en altında bir simge var tur yapmak ile ilgili ona bastığında o yoldan gidiyor. Yol sağa dönüyorsa o da aynen dönüyor. Bir dene istersen. Ayrıca ayarlardan tur bölümünde yola olan uzaklığın yere olan eğimini ve hızını ayarlayabiliyorsun. Şu bilgisayarımı bir getirsen rahat edeceğim. Şu anda iş laptopu bende earth kurulu değil. benim pcde sırf earth ve bisiklet işlemleri için ayrı bir windows kurulu :D

Google mapsde yol çizmeyi deneyeceğim.
--------------------------
Buarada wikimaps var. Bugün buldum ;) Bir incelemeni tavsiye ederim. Örneğin ekranda istanbul görünüyor ilçeleri seçip direk wikipediadan açıklamasını gösteriyor. Yakınlaştın ilçeleri daha yakınlaştın bazı sitelere apartmanlara kadar eklenilen yerleri tıkladığında görebiliyorsun. Wikipedia herkes tarafından eklenebilen bir siteydi galiba.
wikimapia.org
en üstte yol çizimi falan var aynı earth gibi şimdi gördüm kayıt olman gerekiyormuş. Neyse şimdi ben ona dalıyorum. Mutlaka incele. Çizdiğin yolları Wikipedia ya taşımak demenin ne olduğunu tahmin edersin heralde. Müthiş bir şey.

bisikletcanavari
21-03-2010, 19:25
Normaldede yapabiliyorsun. Yolu seçtiğinde yerlerim'in en altında bir simge var tur yapmak ile ilgili ona bastığında o yoldan gidiyor. Yol sağa dönüyorsa o da aynen dönüyor.

Evet yapabiliyorsun ama yaptığın bu turu sadece Google earth üzerinden görüntüleyebilirsin: Pro'da ise programa entegte Movie Maker bölümü var. Yani turu avi dosyası olarak video kaydını alıyor. Hoş, çok zor değil aslında. Normal versiyonda tam ekran google tur başlarken bir ekran videosu alma programı ile yüksek çözünürlükte yine video elde edilir :) Demokraside ve PC'de çareler tükenmez :D

Wikimaps'i deneyeceğim ;)

hakanozhan
21-03-2010, 19:59
Google map maker i buldum :) Çok güzel Çizilebilecek yol çeşitleri:
Yol
Demiryolu
Irmak
Alt/üst geçit
Yüksek Gerilim Hattı
Bisiklet Yolu
Yürüyüş Parkuru
Bisiklet ve Yaya Yolu
Şekil çizmede ise birsürü yapıvs seçebiliyoruz, Bisiklete Binme ve Park Yeri bizimle ilgili olanlar. Daha onlarcası çizilebiliyor. Gölden demiryolu istasyonuna kadar birçok şeyi çizip gösterebiliyoruz.
çok sevdim ben bunu. Hakikaten muhteşem

Wikimapsde ise sadece toprak, sokak, cadde ve otoyol çizebiliyor veya düzeltebiliyoruz. Ama çok güzel bir site kayıt ol. İyi bir incele menüleri.

Ayrıca istediğim şeyi buldum. Google maspsin boş halini düşünün. Harita kısmına tıklandığında boş bir google maps açılıyor Tamamen süper. Şimdi GE'den aktarmayı araştıracağım.

hakanozhan
21-03-2010, 21:23
Google map makerde çiziyorum ama kaydetmede sorun çıkıyor.

Yeni Bisiklet Yolu
Özellik oluşturulamadı

Geçerli adres oluşturulmadı veya girilmedi.Lütfen hataları düzeltin ve yeniden gönderin veya iptal edin

Bilgi penceresi'nde yolun ismini ve özelliğini değiştirme yeri olacağından bahsediyor fakat bilgi penceresinde bulamadım. :(
G. Earth dosyasını nasıl ekleyeceğiz. Sen yaptınmı? Yaptıysan nasıl yaptın? Yardım edermisin?

hakanozhan
27-06-2010, 00:31
şu Google krizi hakkında bilgisi olan var mı? Google'ın hiç bir harita servisi çalışmıyor. Google Earth bağlanamadığı için açılamıyor :( Dolayısıyla Google 'ın haritasını kullanan www.bikeroutetoaster.com (http://www.bikeroutetoaster.com/) dahil sitelerde de harita çıkmıyor :( düz gri ekran. Üzerinde kendi şeyleri vs.

Ne zaman düzelecek? :mad: :confused:
haritası açılmıyor :(

tünellerle delmeye çalışacağım ama şuanda başka bir yerdeyim. TTnet Çocuk o sitelere hiç izin vermiyor :( Sorunun IPlerden kaynaklandığını duymuştum. youtube ile aynı IPlerle çakışıyormuş gibi birşeyler.

Neyse şu an tek çare Bing maps. Kaydolma yok. Hotmail hesabıyla giriş yapılabiliniyor. Yol vs çizme bundada var ama.. neyse onuda kurcalayacaz artık. ;)

bisikletcanavari
28-06-2010, 22:40
Alıntıdır ;)

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc dizinindeki hosts dosyasını NOTEPAD ile açıp . Aşağodaki satırları ekledim, kendi makinemden bağlantıda şimdi sorun yaşamıyorum.

74.125.43.103 docs.google.com
74.125.43.103 translate.google.com
74.125.43.103 code.google.com
74.125.43.103 pages.google.com
74.125.43.103 video.google.com
74.125.43.103 translate.google.com.tr
74.125.43.103 sites.google.com
74.125.43.103 books.google.com
74.125.43.103 chrome.google.com
74.125.43.103 sketchup.google.com
74.125.43.103 froogle.google.com
74.125.43.103 labs.google.com
74.125.43.103 mars.google.com
74.125.43.103 moon.google.com
74.125.43.103 notebook.google.com
74.125.43.103 toolbar.google.com
74.125.43.103 browsersync.google.com
74.125.43.103 catalog.google.com
74.125.43.103 codesearch.google.com
74.125.43.103 dir.google.com
74.125.43.103 earth.google.com
74.125.43.103 groups.google.com.tr
74.125.43.103 shopping.google.com
74.125.43.103 sky.google.com
74.125.43.103 support.google.com
74.125.43.103 tools.google.com
74.125.43.103 wap.google.com
74.125.43.103 answers.google.com
74.125.43.103 google-analystics.com
74.125.43.103 clients2.google.com
72.14.213.136 khm0.google.com
72.14.213.91 mt0.google.com
72.14.213.136 khm1.google.com
72.14.213.136 mt1.google.com
72.14.213.93 lh4.ggpht.com
74.125.53.139 gg.google.com
72.14.213.93 kh.google.com
72.14.213.103 maps.google.com
72.14.213.113 auth.keyhole.com
74.125.43.105 earth.google.com

hakanozhan
29-06-2010, 00:24
Çok çok teşekkür ederim. Artık Google earthden yapıp bing mapsden yayınlarım ;) kmz dosyalarını bing mapsde açabiliyoruz.

bisikletcanavari
29-06-2010, 20:55
Google Earth 5.2.1.1329 (beta) versiyonunu bir dene ;) Bazı güzel özellikler eklenmiş. Cetvelden ölçtüğün uzunlukları anında yola çevirebiliyorsun. Çizdiğin yolların eğim-yükselti-mesafe grafiğine bakabiliyorsun ve bu grafik cidden oldukça iyi yapılmış ;)

hakanozhan
29-06-2010, 22:03
Evet teşekkür ederim henüz yeni indirdiğim için onu indirmişim ama hiç haberim yoktu tekrar sağol.
....
Ayrıca çizdiğimiz yolların ne kadar olduğunu bulmak için ayrıca cetvelle tekrar çiziyorduk. Şimdi yol özelliklerinde ölçümler diye sekme eklenmiş. Direk oradan km mi metre mil mi seçebilme imkanı hakkaten güzel :)
...
Grafik çok süper! istediğin yerin eğimiyle birlikte harita üzerinde nerede olduğunu gösteriyor.

Çok güzel. MMFin törpülediği grafikten kurtulduk :)

İnternet sitesinde yenilikler diye bir bölüm var ama orada birşey yok. Artık karıştırarak bulacağız diğer özellikleri. ;)

hakanozhan
30-08-2010, 17:55
Google Earth, Maps ve bunları kullanan MapMyFitness gibi programlarda harita görünmüyorsa:

Alıntıdır ;)

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc dizinindeki hosts dosyasını NOTEPAD ile açıp . Aşağıdaki satırları ekledim, kendi makinemden bağlantıda şimdi sorun yaşamıyorum.

74.125.43.103 translate.google.com
74.125.43.103 code.google.com
74.125.43.103 pages.google.com
74.125.43.103 video.google.com
74.125.43.103 translate.google.com.tr
74.125.43.103 sites.google.com
74.125.43.103 books.google.com
74.125.43.103 chrome.google.com
74.125.43.103 sketchup.google.com
74.125.43.103 froogle.google.com
74.125.43.103 labs.google.com
74.125.43.103 mars.google.com
74.125.43.103 moon.google.com
74.125.43.103 notebook.google.com
74.125.43.103 toolbar.google.com
74.125.43.103 browsersync.google.com
74.125.43.103 catalog.google.com
74.125.43.103 codesearch.google.com
74.125.43.103 dir.google.com
74.125.43.103 earth.google.com
74.125.43.103 groups.google.com.tr
74.125.43.103 shopping.google.com
74.125.43.103 sky.google.com
74.125.43.103 support.google.com
74.125.43.103 tools.google.com
74.125.43.103 wap.google.com
74.125.43.103 answers.google.com
74.125.43.103 google-analystics.com
74.125.43.103 clients2.google.com
72.14.213.93 kh.google.com
72.14.213.103 maps.google.com
72.14.213.113 auth.keyhole.com
74.125.43.105 earth.google.com

Bunu yaptıktan sonra notdefterini kaydetip kapatıyoruz ve maps.google.com (http://maps.google.com) 'a giriyoruz. Burada harita gözüküyorsa ve dolaşabiliyorsanız işlem tamamdır. Earth, Maps, MapMyFitness vb lerine artık ulaşabilirsiniz.