PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yerel Basına İlk Düşenler

ÇoruMTB
05-03-2010, 00:26
Derneğimizin yerel basında geçen ilk haberleri

http://www.corumhakimiyet.net/resimler/web/hak_menu_ust_png_r1_c1.gif

Türkiye genelinde 2008 yılından buyana faaliyet gösteren Bisikletliler Derneği Çorum’da da faaliyete geçiyor. Uzun yıllar lisanslı sporcu olarak bisiklete binen Hasan Kemal Alkan Derneğin Çorum temsilciliğine atandı. Alkan, öncelikli amaçlarının çevre ve bisiklet birincini oluşturmak olduğunu belirterek bunun içinde tüm duyarlı Çorumluları derneğe üye olmaya davet etti.
2008 yılında ülkemizde faaliyete geçen Bisikletliler Derneği’nin bir çok faaliyete imza attığını amaçlarının bunları kısa sürede Çorum’da da hayata geçirmek olduğunu belirten Hasan Kemal Alkan, ‘Öncelikli hedefimiz çevre ve bisiklet bilincini oluşturmak sonrasında bisiklet kültürünü yayarak bisiklet yolları yaptırmak, park yerlerini çoğaltmak ve kullanışlı hale getirmek, eğitim faaliyerinde bulunmak’ olduğunu söyledi.
Çorum’un hava ölçümlerinde egzos gazı değerlerinin yüksek çıkmasına dikkat çeken Hasan Kemal Alkan ‘Motorlu araç kullanımı her açıdan tüketim ve çevre kirliliğine sebep olmaktadır. Çorum yerleşim olarak bisiklet kullanımına son derece uygun. Yoğun araç trafiğinden, yolların bisiklet trafiğine uygun düzenleme yapılmamış olmasından dolayı halkımız bisikleti ulaşım ve gezi aracı olarak kullanamıyor.
Biz bisiklet severler olarak ilimizde bisiklete olan talebi artıracak olursak önümüzdeki yıllarda bu eksikliklerin giderileceğine inanıyoruz Kendim sekiz yıl lisanslı olarak bisiklet sporu uli uğraştım. Bisiklet sürmenin keyfini herkesin yaşaması gerektiğine inanıyorum. Bu amaçla Bisikletliler Derneği olarak her pazar günü 7’den 77’ye herkesin katılabileceği bisiklet gezileri düzenlemeyi amaçlıyoruz. Bu gezilerimize tüm Çorumluları bekliyoruz.
Bisikletliler Derneği’ne üye olmak isteyen Çorumlular fahri ve asil üye olabilirler. Üyelik için ücret alınmıyor ve bir form doldurarak fahri üye, nüfüs cüzdan fotokopisi ilede asil üye olunuyor. Bisiklet bilincini yaygınlaştırmak ve tüm kesimden insanımıza spor yaptırma imkanı sağlamak için bu çalışmamıza Valimiz, Belediye Başkanımız ve tüm ilgili dairelerimizi destek olmaya bekliyoruz’ dedi.

Habere ulaşmak için; http://www.corumhakimiyet.net/HaberDetay.aspx?ID=21600&HaberBasligi=HAYDİ BİSİKLETE bu linki kullanabilirsiniz.

mr-bike
05-03-2010, 01:56
Tebrik ederim.

Halil Atalay
05-03-2010, 10:55
iyi gelişmeler var

Sehnaz
05-03-2010, 11:10
Bisikletlilerin yerel bile olsa basında yer alması halka ulaşmanın en hızlı yolu.
Çok güzel haber.